Наставникът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман e в основата на освобождаването

...
Наставникът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман e в основата на освобождаването
Коментари Харесай

Изясни се причината за уволнението на треньора на вратарите в Байерн

Наставникът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман e в основата на освобождението на треньора на вратарите Тони Тапалович, пишат немските медии. 

Проблемите сред Юлиан Нагелсман и Тони Тапалович са почнали през предишния сезон. Нагелсман е бил обезпокоен от обстоятелството, че вътрешна информация от разискванията на треньорския щаб са изтичали посредством Тапалович към Мануел Нойер, а по-късно и към целия тим. Това е и била главната причина от Байерн да се разделят с дългогодишния си треньор на вратарите.

Според ‘’Билд “ някогашният вратар на баварците Том Щарке ще поеме поста треньор на вратарите на Байерн до второ разпореждане. Малко евентуално обаче е той да поеме работата за непрекъснато. Именно Щарке, както и Ярослав Дробни, са имената, за които се спекулира, че ще заместят Тони Тапалович, още повече, че и двамата към този момент имат контракти с клуба.

Уволнението на Тапалович се счита за тежък удар за Мануел Нойер, защото треньорът бе най-близкият му другар в Байерн. Въпреки че от клуба обществено акцентират, че Нойер остава избор №1 на вратата, това е явен знак, че са почнали да възнамеряват и бъдеще без него и че той към този момент не е недостижим за титулярното място. 

Междувременно уволнението на Тапалович не тормози доста Ян Зомер, защото той е в Байерн едвам от няколко дни. Напротив, той може да извлече изгода при нов, по-независим треньор на вратарите - изключително в случай че остане и след лятото и се конкурира с Нойер, написа още изданието.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР